Frequentie EBS-bussen omhoog

28-05-2020 Nieuws Redactie


MAASSLUIS  – Bus 456 van EBS rijdt vanaf komende week in de spits weer vier keer per uur.

Sinds eind maart werd de verbinding tussen Schiedam-Centrum, via Maasland en Naaldwijk naar Den Haag-Leyenburg als gevolg van de Coronacrisis nog maar met twee vertrekken per uur onderhouden. Buiten de spits blijven twee vertrekken per uur gehandhaafd.

Ook de frequentie op andere buslijnen van EBS gaat weer omhoog. De veranderingen zijn het gevolg van de versoepeling van de maatregelen tegen Corona, die op 1 juni ingaat, aldus EBS. “Maar ook nu geldt nog: gebruik het ov alleen voor noodzakelijke reizen. Reizigers wordt aangeraden om de spits en drukke tijden of plaatsen zoveel mogelijk te vermijden.”

Voor reizigers van dertien jaar en ouder is vanaf juni een mondkapje verplicht in de bus. Daar moet de reiziger zelf voor zorgen. “Zonder mondkapje riskeer je een boete van € 95,-”, aldus de vervoerder.

Vooralsnog kunnen reizigers alleen achterin de bus in- en uitstappen. In de EBS-voertuigen en bij haltes en verkooppunten geven stickers, posters en tv-schermen informatie over alle maatregelen die gelden voor het reizen met het OV.

EBS nam afgelopen augustus de ov-verbinding tussen Schiedam en Den Haag over van Connexxion.
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date