Kerstboodschap burgemeester Edo Haan

24-12-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan heeft voor de inwoners van Maassluis een kerstboodschap geschreven en opgenomen. Bekijk hierboven de kerstboodschap van de burgemeester. In onderstaande tekst gaat de burgemeester in op de lockdown.

Beste Maassluizers,

Het kabinet had afgelopen weekeinde een dramatische boodschap: het land is weer in een lockdown. Dat is voor iedereen een enorme teleurstelling.

Weer moeten ondernemers hun winkels sluiten. Zijn de scholen dicht. Culturele instellingen gesloten. Sporten kan niet meer. Wij werken weer thuis. Opnieuw wordt er een beroep gedaan op onze solidariteit en saamhorigheid.

Ik begrijp dat dat zwaar valt. Voor iedereen. Juist in deze tijd van het jaar waarin wij samen horen te zijn. Helaas kan dat niet. Wij zullen nog een keer de schouders eronder moeten zetten en er voor elkaar zijn. Ik weet zeker dat Maassluis dat kan. Wij hebben laten zien dat wij oog hebben voor elkaar en dat wij elkaar in Maassluis niet in de steek laten.

Wij kunnen zelf veel doen om verspreiding van het virus en de druk op de gezondheidszorg te verminderen. Laat u vaccineren en houd u aan de basisregels: handen wassen, anderhalve meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat u testen. Het is mooi dat de boosterprik nu eindelijk gezet wordt. Hopelijk krijgen wij zo het virus onder controle.

Laten wij de kerstdagen samen vieren, ook al moet het helaas weer sober. Wij hebben laten zien dat wij creatief genoeg zijn om vindingrijke oplossingen te vinden om toch samen te zijn, ook als dat fysiek niet kan.

Ik wens u fijne dagen. Wees voorzichtig en blijf positief. Samen gaat het ons lukken!

Edo Haan
Burgemeester van MaassluisGerelateerd