Maassluis krijgt er een Furie bij in Avonturis

04-07-2019 Nieuws Redactie

Gerrit Langelaar, Chris Zweers en wethouder Fred Voskamp ondertekenen de overeenkomst. (Foto: Annette Jansen)

MAASSLUIS - Maassluis krijgt er een Furie bij. Wethouder Fred Voskamp en Gerrit Langelaar van de Stichting Sleepboothaven Maassluis ondertekenden woensdag de overeenkomst voor het maken van een speelboot die in natuurspeelpark Avonturis komt te liggen. Deze speelboot wordt het jongere ‘zusje’ van de Furie.

De speelboot wordt van plaatstaal gemaakt door een echte scheepswerf. En, is straks bijna niet van de echte Furie te onderscheiden. Alleen de maat is anders en er zal geen rook uit de schoorsteen komen. Toch waan je je straks als kind op een echte boot. Je hebt alleen een beetje fantasie nodig om zelf aan het roer te staan op de woelige baren en je sleep veilig naar binnen te varen.

Het idee voor de speelboot de Furie is gekomen van Govert de Haas en Stichting Sleepboothaven. Stichting Sleepboothaven draagt de boot over aan de gemeente Maassluis, nu nog op papier. Op vrijdag 4 oktober tijdens de 40e editie van de Furieade wordt de boot fysiek overgedragen en feestelijk in gebruik genomen op haar ‘ligplaats’ in natuurpark Avonturis.


 

 Gerelateerd