Mikki met Edukans naar Malawi

09-02-2017 Nieuws Redactie

De 14-jarige leerling Mikki Ibeawuchi uit 3 havo van Lentiz | Reviuslyceum mag met een groep van zestig leerlingen van diverse scholen in Nederland mee naar Afrika, Malawi. De middelbare scholieren bekijken samen wat ze voor het onderwijs daar kunnen betekenen. Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, biedt hen hiermee een unieke kans.

In totaal hebben twintig leerlingen deelgenomen aan de sollicitatieprocedure. Hiervoor moesten ze hun uitgebreide motivatie opschrijven. Een aantal leerlingen werd geselecteerd om hun motivatie te presenteren aan de docenten van het Reviuslyceum en een vertegenwoordiger van Edukans. Mikki is vervolgens gekozen om ambassadeur voor Edukans te worden.

Mikki vond het erg spannend. “Toen ik in de finale terechtkwam, moest ik als eerste van alle deelnemende scholen een presentatie houden. Dat was mijn moment. Ik had een poster gemaakt en een presentatie. Het ging heel erg goed! Ik heb zelfs bewezen dat ik het eten daar aankan door meelwormen te eten.” Na twee lange weken hoorde Mikki dat ze had gewonnen.

De leerlingen kijken in Malawi hoe het een en ander is georganiseerd en wat de scholen nodig hebben om het onderwijs voor de kinderen te verbeteren. Alle leerlingen komen terug als ambassadeurs van Edukans om te helpen zorgen dat er in Malawi nog meer kinderen naar school kunnen. Dit doen ze o.a. door informatie en presentaties te geven over de situatie daar en sponsorgelden op te halen.

Chris van Mechelen, directeur a.i. van Lentiz | Reviuslyceum is zich ervan bewust dat goed onderwijs het verschil kan maken. De school in Maassluis vindt dit dan ook erg belangrijk. “Kwaliteit van het onderwijs, een goede begeleiding, een veilige en gezellige sfeer en hard werken zijn nodig om het beste uit jezelf te halen!”

Voor een nadere kennismaking met de school is er op donderdag 16 februari van 19.00 – 21.00 uur een open avond op het Reviuslyceum, Reviusplein 8 in Maassluis. Mikki stapt die dag op het vliegtuig naar Malawi. Via een vlog houdt zij contact met haar medeleerlingen en de andere thuisblijvers.

Kijk voor meer informatie over Edukans in Malawi op www.lentiz.nl/reviuslyceum/malawi. In het filmpje vertelt Mikki meer over wat zij gaat doen voor Edukans.Gerelateerd