Categorieën

Service

Opening 'Mijn naam is... Maassluis'

Opening 'Mijn naam is... Maassluis'
Uit

Opening 'Mijn naam is... Maassluis'

  • Redactie
  • 17-01-2017
  • Uit
Opening 'Mijn naam is... Maassluis'

Foto: Peter Farla

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan opende zaterdag 14 januari de expositie 'Mijn naam is ... Maassluis' in het Museum Maassluis. Onder grote belangstelling is deze expositie met een overzicht van 23 schepen met de naam Maassluis vanaf nu te bezoeken.

De naam Maassluis of variaties erop zijn gedocumenteerd en beschreven in een presentatie in het museum. De stad Maassluis is door haar ligging aan het water en in de nabijheid van de zee altijd verbonden geweest met schepen, zowel voor de bouw en reparatie ervan als ook door de visserij, het loodswerk en de berging van schepen. Het is dus niet vreemd dat er in de loop der tijd schepen zijn geweest die de naam MAASSLUIS kregen.

Burgemeester Haan sprak vol trots over 'het Maassluisje' in de haven en de verschillende maritieme schilderijen op het gemeentehuis. Hans Ploeg, voorzitter van het stichtingsbestuur van het museum, kwam met een aantal grappige mogelijkheden waarom schepen vrouwelijk zijn. Deze expositie sluit prachtig aan bij de nog lopende expositie van de Maassluise schilder Henk Fortuin.

De expositie is te zien tot en met zondag 2 april 2017 in het Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16. Het museum is geopend op dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.