Proefproject keukenafval scheiden

09-02-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Drie flats in Maassluis zijn geselecteerd voor het proefproject 'keukenafval scheiden'. Bewoners van de geselecteerde flats doen vanaf 5 febrfuari gedurende drie maanden mee aan het proefproject.

Gemiddeld bestaat zo'n 40% van het restafval van flatbewoners uit groente-, fruit- en etensresten. Doorf dit keukenafval te scheiden van het restafval kan het verwerkt worden tot compost. De gemeente Maassluis is een proef gestart waarbij flatbewoners geholpen worden het keukenafval beter te scheiden.

De bewoners van drie flats in Maassluis hebben een gratis gft-keukenemmer van 5 liter gekregen, waarin ze groente,- fruit- en etensresten kunnen weggooien. De emmer kan dagelijks geleegd worden in de gft-container voo de flats.

De drie flats die zijn geselecteerd zijn Van Beethovenlaan 219 t/m 433, Merellaan 413 t/m 513 en de Driemeet aan de Dr. Albert Schweitzerdreef 5 t/m 191. Het proefproject is op 5 februari gestart en wordt na drie maanden, rond eind april, afgerond. Na die periode wordt het afval opnieuw onderzocht om te zien of de flats het keukenafval daadwerkelijk goed hebben gescheiden. Als het een succes is, wordt het mogelijk uitgevoerd in heel Maassluis.

Gerelateerd