RET past dienstregeling vervangend busvervoer aan

22-03-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De RET past de dienstregeling van het vervangend busvervoer aan na aandringen van het Maassluise college van b en w en de gemeenteraad. Naar aanleiding van klachten over volle bussen, breidt de RET de dienstregeling verder uit.

Het doel van de maatregelen die de RET treft is dat het minder druk wordt in het vervangend busvervoer waardoor de kans op een zitplaats groter wordt. Er komen meer mogelijkheden om van en naar Schiedam-Vlaardingen-Maassluis te reizen en reizigers kunnen op meer plaatsen in Maassluis in- en uitstappen. De wijzigingen gaan in per maandag 9 april.

Spitslijn 226
Het aantal ritten van RET-buslijn 226 (Steendijkpolder – Station Maassluis West – Maassluis Centrum – Schiedam NS) wordt uitgebreid. Met ingang van maandag 9 april biedt de RET 8 ritten aan in de ochtendspits tussen Steendijkpolder – Maassluis West – Schiedam Centrum NS en 8 ritten in de middagspits in de omgekeerde richting. Dit betekent een verdubbeling van het aantal ritten in de ochtend.

Steendijkpolder
In Maassluis zal de RET lijn 713 via Merellaan / Albert Schweitzerdreef laten rijden. Daarmee gaat de RET straks het nieuwe metrostation Steendijkpolder 2 keer per uur van aanvang tot einde dienst bedienen. Voorlopig wordt hiervoor de halte Korhoenstraat gebruikt.

Buslijn 712
Ook Lijn 712 (station Maassluis West – station Maassluis Centrum – Schiedam NS) gaat vaker rijden. Lijn 712 rijdt nu op weekdagen in de ochtend- en middagspits 10 tot 11 keer per uur tussen Maassluis West – Maassluis Centrum – Schiedam Centrum. Dit wordt aangepast naar 12 keer per uur in de ochtend- en middagspits in de spitsrichting (ochtend richting Schiedam, middag richting Maassluis West). In de andere richting rijdt Lijn 712 in de spits minimaal 6 keer per uur.

Gerelateerd