Voorlopig geen nieuwe laadpalen in Maassluis

10-03-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Omdat er momenteel een aanbesteding loopt, heeft de huidige aanbieder van laadpalen besloten geen nieuwe te plaatsen in Maassluis, dat blijkt uit de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond. Daarom kan er geen aanvraag worden ingediend via openbaarladen.nl.

De VVD Maassluis stelde tijdens de raadsvergadering vragen over het aanvragen van laadpalen in Maassluis. ,,De toename van de elektrische auto’s is niet meer te stoppen maar die auto’s moeten wel ergens kunnen worden opgeladen,” zo sprak fractievoorzitter Dick Snoeck. ,,Zeker in een woonstad als Maassluis waar inwoners voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de auto.”

Aanbesteding

De partij wilde van wethouder Fred Voskamp weten waarom de samenwerking met openbaarladen.nl is gestaakt, waarom er niet met meerdere aanbieders wordt gewerkt en wanneer inwoners van Maassluis weer een aanvraag voor een laadpaal kunnen doen. De wethouder ging in zijn reactie in op de aanbesteding die momenteel loopt. De gemeente Maassluis is bezig om samen met 30 andere gemeenten een nieuwe concessie aan te besteden voor de aanleg en exploitatie van de laadpalen in Maassluis. ,,Deze aanbesteding is vorig jaar gestart en zal deze maand worden afgerond.” De nieuwe concessie moet per 1 juli ingaan.

,,Enige tijd geleden heeft de huidige aanbieder, vooruitlopend op de aanbesteding, besloten geen nieuwe laadpalen te plaatsen,” legt de wethouder verder uit. ,,Dit is de reden dat er op dit moment geen aanvraag ingediend kan worden via openbaarladen.nl. Wij hadden nog graag een paar palen geplaatst. maar de aanbieder heeft besloten dit niet meer te doen. Dat heeft ons ook verrast. We zijn op dit moment in gesprek met de aanbieder om hier op een nette manier uit te komen. De vraag is of dat lukt." De wethouder benadrukt verder dat er momenteel genoeg laadpalen zijn in Maassluis.

Eén aanbieder

Bovendien wil de gemeente niet met meerdere aanbieders werken. ,,In de buitenruimte willen wij juist geen meerdere aanbieders hebben om verrommeling van de buitenruimte te voorkomen.” Dit is volgens de wethouder niet nadelig voor de prijs. ,,De nieuwe concessie zorgt voor een hele scherpe prijs. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de mobiliteitsvisie en die zal zo snel mogelijk worden gestuurd naar de raad.”

Inwoners die een nieuwe laadpaal willen aanvragen, kunnen contact opnemen met de gemeente.Gerelateerd