Categorieën

Service

Vraag ook in 2019 een kindpas aan

Vraag ook in 2019 een kindpas aan
Nieuws

Vraag ook in 2019 een kindpas aan

  • Redactie
  • 16-01-2019
  • Nieuws
Vraag ook in 2019 een kindpas aan
MAASSLUIS - Ouders met een heel laag inkomen kunnen voor elk kind van 0 t/m 17 jaar ook in 2019 een kindpas aanvragen. Met de kindpas kunnen voor kinderen spullen als kleding, schoenen en leerboekjes gratis verkregen worden via deelnemende winkels.

Voor het aanvragen van een kindpas mag het netto inkomen niet hoger zijn dan 120-130% van de bijstandsnorm. Dat inkomen kan een bijstandsuitkering zijn of een uitkering van het UWV en/of parttime salaris. Toeslagen en kinderbijslag tellen niet mee bij de bepaling van het netto inkomen. Indien de ouders aantoonbare ernstige schulden hebben, kan een kindpas 2019 soms ook verkregen worden bij een inkomen boven 120-130 % van de bijstandsnorm.

Het is enorm belangrijk dat kinderen zo min mogelijk lijden onder geldgebrek van hun ouders. Veel ouders met een laag inkomen blijken nog nooit gehoord te hebben van het bestaan van een kindpas. Alle inwoners van Maassluis kunnen meehelpen door over de kindpas te praten met ouders, die een laag inkomen hebben.

Aanvragen voor de kindpas door ouders van Maassluise kinderen kunnen gedaan worden via deze link.   Ouders, die hulp wensen bij het aanvragen, kunnen terecht bij de formulierenbrigade in het stadhuis of bijvoorbeeld bij een spreekuur van Stichting BOOM (Budget Op Orde Maken) Maassluis (ook voor begeleiding bij andere geldzaken).