Wethouder Pleijsier geeft startsein herbestrating Koningshoek

04-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Wethouder Kees Pleijsier geeft maandag 8 januari om 10.00 uur het startsein voor de herbestrating van de buitenruimte van het vernieuwde winkelcentrum Koningshoek. De starthandeling vindt plaats bij de hoofdentree van het winkelcentrum tegenover het stadhuis.

Om overlast voor het winkelend publiek te voorkomen, worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. De herbestrating begint met het parkeerterrein aan de zijde van de Van Beethovenlaan. Voor de feestdagen zijn langs de Van Beethovenlaan al tijdelijk extra parkeerplekken aangelegd.

Aannemingsbedrijf Van Dijk Maasland BV hoopt het karwei in augustus af te ronden. In totaal worden er 1060 parkeerplaatsen gerealiseerd. Dat zijn er 220 meer dan bij de start van de herontwikkeling in 2015 (840). In het kader van het duurzaamheidsprogramma van de gemeente wordt de straatverlichting voorzien van LED-lampen. Ook komen er meer bomen terug dan er gekapt worden.

Tijdens de herinrichting blijven het Stadhuis, de winkels en zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar. Parkeren blijft gratis bij winkelcentrum Koningshoek.

De gemeente organiseert samen met Van Dijk Maasland BV en Wereldhave (de eigenaar van het winkelcentrum) op 22 januari van 16.30 tot 20.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een inloopavond om bewoners uit de buurt en belangstellenden te informeren over de herinrichting van de buitenruimte en over het resterende deel van de verbouwing van het winkelcentrum Koningshoek.Gerelateerd