Zonnepark op industrieterrein De Dijk

31-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis heeft energieleverancier Vrijopnaam een omgevingsvergunning verleend voor de ontwikkeling van een zonnepark op een ongebruikt deel van industrieterrein De Dijk. Met dit zonnepark wordt een bijdrage geleverd aan de ambitie van de gemeente Maassluis om in 2040 CO2 neutraal te zijn. Het betreft een perceel van ruim 5.000 m2.

Vrijopnaam gaat een zonnepark bouwen van zo’n 800 zonnepanelen die jaarlijks 200 MWh zonnestroom opwekken. Dit zonnepark kan daarmee voorzien in de stroombehoefte van ongeveer 70 huishoudens. Inwoners van Maassluis kunnen participeren in het zonnepark.

Sjef Evers, wethouder Maassluis: "Dit sluit goed aan op het duurzaamheidsbeleid van de gemeente en ik hoop dat het aanzet tot nog meer zonnepanelen in Maassluis in de toekomst." Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam: “Wij geloven in kleine tot middelgrote zonneparken die passen in het bestaande landschap. Het zonnepark op het industrieterrein De Dijk wordt zo’n locatie. En ook nog eens prachtig gelegen aan het water.”Gerelateerd