Maassluise schoolpleinen rookvrij

30-09-2020 Onderwijs Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS – Scholen zijn sinds 1 augustus wettelijke verplicht te zorgen voor een rookvrij schoolplein. Daarom gingen wethouders Corine Bronsveld en Fred Voskamp het afgelopen jaar bij alle basisscholen in Maassluis op bezoek en brachten een rookvrij-bord mee. Afgelopen week was hun laatste bezoek, aan de Kardinaal Alfrinkschool.

,,Het is belangrijk dat kinderen op school in een rookvrije omgeving zijn,” weet wethouder Voskamp. ,,Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Dus een rookvrije omgeving is echt heel belangrijk."

Gezonde leeromgeving

Wethouder Bronsveld: ,,Uit de gesprekken met de scholen is wel gebleken dat zij zich sterk verantwoordelijk voelen om hun leerlingen een gezonde leeromgeving te bieden. De wettelijke verplichting om het terrein rookvrij te maken, was vooral een steuntje in de rug om dit door te voeren. En ook diverse sportclubs hebben de stap naar rookvrij al gezet. Daar blijkt ook veel draagvlak voor, dus ik hoop dat de andere verenigingen het stokje overnemen."

Ook geen e-sigaretten

Een rookvrij schoolplein is geheel rookvrij, zonder uitzonderingen. De school heeft de verplichting een rookverbod in te stellen op het terrein dat grenst aan, of in de directe nabijheid ligt van het schoolgebouw. Onder het rookverbod valt ook het gebruik van e-sigaretten.Gerelateerd