Fraaie uitstraling binnenstad moet behouden blijven

09-11-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS – De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem een motie aangenomen die ervoor pleit dat het college er zorg voor draagt dat na de weekmarkt op vrijdag het terrein en directe omgeving weer zodanig wordt schoongemaakt dat dit ten gunste komt van de uitstraling van de binnenstad.

De gemeenteraad van Maassluis stelt dat er de afgelopen jaren veel is geïnvesteerd in de verfraaiing van de stad, maar constateert dat er na de weekmarkt op vrijdag veel vuilnis blijft liggen sinds er niet meer door de gemeente wordt geveegd. Bovendien blijft er in de vlieten in het Stadshart regelmatig zwerfvuil drijven dat niet periodiek wordt verwijderd.

Met de unaniem aangenomen motie verzoekt de raad het college er zorg voor te dragen dat het terrein van de vrijdagmarkt na afloop wordt schoongemaakt en dat het zwerfvuil in de vlieten periodiek verwijderd wordt. Verder dienen ook de verouderede bordjes van de bruggen vervangen te worden en moet de hoogwaardige uitstraling van de verlichting in de stad behouden blijven.

Ten slotte wordt het college verzocht afspraken te maken met de bewoners, exploitanten en verhuurders van woonruimte in de Binnenstad om overlast te voorkomen en handhaving te laten uitvoeren op overlast.Gerelateerd