Geen subsidieaanvraag voor openbare WIFI

15-12-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Het Maassluise college doet geen subsidieaanvraag voor het aanleggen van een gratis te gebruiken draadloos internetnetwerk voor de binnenstad van Maassluis.

Het college stelt naar aanleiding van vragen van D66, dat de gemeente Maassluis niet in aanmerking zou komen voor de subsidie. D66 vroeg het college eerder zo spoedig mogelijk een subsidieaanvraag te doen bij de Europese commissie die in totaal 120 miljoen euro beschikbaar stelt voor de 'WIFI 4 E.U.- regeling'. Die regeling zou onder andere kosten dekken van de apparatuur en de installatie.

Het college acht het niet waarschijnlijk dat de gemeente in aanmerking komt voor de subsidie. Dit heeft te maken met de voorwaarde dat gemeenten niet mogen concurreren met vergelijkbare, bestaand particulier of publiek WIFI-aanbod. In de gemeente Maassluis zijn meerdere commerciële aanbieders van internet-toegang via een 3G of 4G verbinding. Door de aanleg van een publiek gefinancieerd WIFI-netwerk zou de gemeente hiermee gaan concurreren en hiermee dus niet aan de subsidievoorwaarde voldoen. Het college besluit daarom geen subsidieaanvraag te doen.Gerelateerd