‘Geen sancties garagebedrijven, onverteerbaar’

09-08-2018 Politiek Redactie

MAASSLUIS – Het is voor lokale partij Forum voor Maassluis ‘onverteerbaar’ dat aan de gecontroleerde garagebedrijven geen sancties zijn uitgedeeld nadat er diverse milieuovertredingen zijn geconstateerd. Dat blijkt uit vragen die de partij stelt aan het college van burgemeester en wethouders.

Forum voor Maassluis wil allereerst van het college weten of het klopt dat er na de controle op de zes garagebedrijven geen enkele sanctie is uitgedeeld. De partij vindt het ‘onverteerbaar’ dat bij alle gecontroleerde bedrijven milieuovertredingen zijn geconstateerd en dat hierop geen sancties zijn uitgedeeld.

Administratie

Verder vraagt de partij waarom het bedrijf zonder inschrijving bij de Kamer van Koophandel een termijn opgelegd heeft gekregen om de administratie op orde te brengen en niet ter plekke is gesloten. Bovendien bleek bij meerdere bedrijven de administratie en de op- en verkoopregisters niet op orde en wil de partij weten waarom zij geen sancties opgelegd hebben gekregen.

Bij één van de gecontroleerde bedrijven bleek een belastingschuld open te staan van €33.000. Dit bedrag is ter plekke contant afgerekend. Forum voor Maassluis vindt dat er een onderzoek naar de herkomst van dit soort sommen contant geld ingesteld moet worden.

Ontmoedigingsbeleid

Volgens Forum voor Maassluis wordt in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen wordt het vestigen van nieuwe garagebedrijven in feite onmogelijk gemaakt. De partij stelt dat ‘de betreffende wethouders maar eens in contact moet treden met zijn collegae in die gemeenten, zodat de “overflow” niet naar de gemeente Maassluis komt.’

Ten slotte oppert de partij dat bij nieuw te vestigen garagebedrijven de Bibob-procedure moet worden toegepast. De gemeente kan met deze procedure de integriteit van aanvragers van vergunningen toetsen bij het landelijk bureau BIBOB.

 Gerelateerd