Aanleg sportplein op Willem Alexander Boulevard/Noordzee

31-03-2022 Sport Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Gemeente Maassluis zet zich actief in om sporten bij Maassluizers te stimuleren. Om die reden heeft het college afgelopen dinsdag het plan goedgekeurd voor de aanleg van een sportplein op de hoek van de Willem Alexander Boulevard/Noordzee, ter hoogte van de Maasweg. Op het sportplein worden bewegingstoestellen geplaatst waar iedereen in de buitenlucht kan sporten en bewegen.  

Het sportplein was in eerste instantie gepland tegenover het appartementencomplex Elbe aan het Scheur. Na overleg is besloten om het sportplein op een andere te plaatsen: de hoek van de Willem Alexander Boulevard/Noordzee, ter hoogte van de Maasweg.

,,Met het sportplein bieden we Maassluizers een extra faciliteit, naast het sporten bij een vereniging/sportschool, die ervoor zorgt dat mensen op een laagdrempelige manier gestimuleerd worden meer buiten te gaan bewegen. Iets waar steeds meer behoefte aan is, merkten we tijdens coronatijd”, zo benadrukt wethouder Fred Voskamp. ,,Behalve samen sporten zorgt het sportplein ook voor meer sociale binding.”

Volgens planning wordt begin april gestart met de aanleg van het sportplein. Gerelateerd