Bequick mix 1 heeft het zwaar in de Topklasse

03-10-2017 Sport Redactie

Rebecca van Balen behaalde het enige punt voor Bequick in de Topklasse tot op heden. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Na het verlies bij Chip en Charge met 4-1 in de tweede competitieronde, was het hoogste zaterdagteam van Bequick ook afgelopen weekend kansloos tegen TOC. Er werd geen set gewonnen tegen de sterke spelers uit Capelle, al waren Victor van Ham en Pepijn ’t Hoen daar met een tiebreak in de eerste set van hun herendubbel nog verrassend dichtbij. Omdat de eerste wedstrijd tegen Kralingen vanwege het slechte weer werd afgelast, is de driesets overwinning van Rebecca van Balen tegen Chip en Charge tot nu toe het enige behaalde punt in de Topklasse. Zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen De Pettelaer, dat qua speelsterkte te vergelijken is met Bequick. Bij een overwinning draagt Bequick de rode lantaarn over aan de Bosschenaren.

Heren 1 komt uit in de tweede klasse en staat na drie speelrondes aan kop, al moet gezegd dat concurrent Berkenrode een wedstrijd minder heeft gespeeld. De thuiswedstrijd tegen Overschie werd keurig met 4-2 gewonnen. Stefan de Gier kwam na verlies van de eerste set met 2-6 heel goed terug en schreef het tweede en derde bedrijf op zijn naam met 6-4 en 6-3. Joeri van Tongeren en Peter Holleman wonnen in twee sets en ook de spannende eerste herendubbel van Van Tongeren en De Gier werd in winst omgezet (6-4, 3-6, 7-5). Zaterdag wacht een pittige uitwedstrijd tegen het op de derde plaats staande Zevenhuizen.

Met een indeling in de eerste klasse van de damesdubbelcompetitie wordt het punten sprokkelen voor het team van captain Monique van der Rest. Ook dit team speelde de eerste week niet vanwege de regen. De tweede wedstrijd werd met 4-0 verloren van Oegstgeest, maar afgelopen zaterdag werd in de uitwedstrijd tegen Vijfhuizen het eerste punt behaald. Verantwoordelijk hiervoor waren Monique van der Rest en Marleen Broekman. Wellicht geeft dit resultaat de burger moed als zaterdag moet worden aangetreden tegen koploper Merenwijk.

Gerelateerd
Reacties