Definitieve locatie sportzaal Sportlaan vastgesteld

18-04-2020 Sport Redactie

Er is gekozen voor locatievariant nummer 1. (Afbeelding: gemeente Maassluis)

MAASSLUIS – Het Maassluise college heeft de definitieve locatie vastgesteld voor een sportzaal aan de Sportlaan. De nieuwe sporthal wordt opgenomen in het groen tussen de parkeerplaats en het Evides pompstation. Op bovenstaande afbeelding aangegeven als locatievariant nummer 1.

Bij een inloopbijeenkomst werd door bezoekers hun voorkeur uitgesproken voor deze locatie, naast voetbalvereniging VDL. Variant 2, direct aan de Sportlaan, kon op minder steun rekenen. Daar zou de sportzaal teveel in het zich staan en zou achter de hal een plek voor hangjongeren ontstaan.

Volgens de gemeente wordt de sporthal bij variant een ‘weggewerkt tegen een groene achtergrond’. ,,Situering van de sportzaal op de kop van het parkeerterrein levert ook voor de sociale veiligheid een plein zonder afgelegen zones. Het groen tussen de nieuwbouw  en de woningen biedt veel potentie bij de herinrichting waarbij het parkje bereikbaar is vanaf de Sportlaan. Het parkeerterrein wordt opnieuw ingericht en markeert de entree naar VDL waarbij het accent van de sporthal ligt op de entree.”

Het college wil nu één of meerdere werkgroepen samenstellen. ,,Wij gaan zorgvuldig om met de door bewoners geuite zorgen en zullen dit nader uitwerken in één of meerdere werkgroepen onder begeleiding van het projectteam. De belangrijkste onderwerpen zullen hierbij zijn: het parkeren, de verkeerskundige doorstroming, invulling van het groen en de veiligheid. Gezien de huidige situatie met betrekking tot corona wordt nog bekeken op welke wijze we deze werkgroepen gaan organiseren.”

 Gerelateerd