Demonstratie GV Maassluis één groot musicalfeest

06-11-2018 Sport Redactie

MAASSLUIS – De Gymnastiekvereniging Maassluis presenteerde afgelopen zaterdag de demonstratie ‘The Oscars in full color’. Daarmee vierde de vereniging haar 10-jarig bestaan. GVM ontstond tien jaar geleden door het samengaan van Advendo en Sparta.

De twee demonstraties vestigden de aandacht op de diverse aspecten van het turnen. Lookalikes van bekende Nederlanders kondigden de diverse onderdelen aan. Er werden per onderdeel 2 trailers van films getoond, waarop de demonstraties waren geënt. Het was één groot musicalfeest waarbij, oefeningen aan de rekstok, brug ongelijke legger, (synchroon) trampolinespringen, flikflak, salto’s, kast en niet de vergeten een demonstratie met springplanken door de heren, aan het publiek werden getoond.

Natuurlijk was iedereen gekleed in de stijl van de film die voor een Oscar in aanmerking kwam. Na elk onderdeel werd deze uitgereikt aan de betreffende groep sporters, die hun prestaties hadden laten zien. De timing van alle onderdelen was perfect. Alles was op elkaar afgestemd; muziek, turntoestellen en de activiteiten. Het was een ‘show’, die 2 uur duurde en de aanwezigen wachtten elke keer in spanning af, wat er zou worden vertoond.

Van choreografie tot muziek, speakers, aankleding van de zaal en het wisselen van opstelling van de turntoestellen; alles was in handen van leden van GVM. Dit was echt een goede samenwerking. De jongste deelnemers waren de peuters, zij kunnen elke woensdagmiddag mét ouders kennismaken met gymnastiek, geschikt voor hun leeftijd.

GVM heeft 225 leden, waarvan 40 jongens/heren. Dat laatste is in de regio nog niet geëvenaard. Voor meer informatie: www.gvmaassluis.nl.Gerelateerd