Excelsior in slotfase onderuit tegen IJsselmeervogels

• 11-02-2018
MAASSLUIS - Wederom ging Excelsior M in de slotfase onderuit; invaller IJsselmeervogel Dylan Chiazor krulde in de 85e minuut een bal vanaf 30 meter wonderschoon over Jean Paul van Leeuwen en hield daarmee de punten in Spakenburg. Over de volle 90 minuten bezien waren uiteindelijk de Vogels de verdiende winnaar. Zeker in de tweede helft mocht de ploeg van Jeroen Rijsdijk geen enkele aanspraak maken op een overwinning.

De eerste 20 minuten waren van beide kanten prima. Beide ploegen legden een redelijk hoog tempo in de wedstrijd en hadden over en weer wat kansen. De beste was voor Niels Redert die in de 11e minuut zijn ploeg op voorsprong had moeten brengen. Uit een corner van Stephan Kruithof leek de aanvoerder bij de tweede paal simpel in te kunnen schieten maar helaas ging de bal over het doel van keeper Jaimy Schaap die eigenlijk al geslagen was.

IJsselmeervogels was ook dichtbij een treffer maar Robbert Olijfveld faalde jammerlijk, oog in oog met keeper Jean Paul van Leeuwen. Na een veelbelovende beginfase werd het naarmate de eerste helft vorderde niet best wat beide ploegen op de mat wisten te leggen. Het balverlies aan beide kanten was ongelooflijk hoog waardoor de wedstrijd minder en minder aantrekkelijk werd voor de talrijke toeschouwers op De Westmaat.

In de tweede helft was het IJsselmeervogels dat het spel dicteerde. Het legde veel meer energie in het spel dan de Tricolores. Het kwam nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van de Vogels en kon eigenlijk alleen via dode spelmomenten gevaarlijk worden. Zo had een kopbal van Daan Smith halverwege de tweede helft een beter lot verdiend. Rijsdijk wisselde de moegestreden Jeremy Moreno voor Dean van Ooijen en niet veel later moest ook Kevin Vink het veld verlaten; zijn vervanger was Kevin Dercks.

Mede door het goede keeperswerk van JP bleef het lang 0-0 maar was het in de 84e minuut toch nog raak. Er ging helaas knullig verdedigen aan vooraf. Eerst was er een misverstand wie een hoge bal moest wegkoppen, met als gevolg dat van Leeuwen ver uit zijn goal koppend redding moest brengen. Op de daaruit volgende ingooi voor de Vogels bekommerde niemand zich op de volkomen vrij staande Dylan Chiazor die met een fraaie boogbal van grote afstand in de bovenhoek de iets te ver voor zijn goal staande van Leeuwen verraste (1-0).

Die domper kwam Excelsior Maassluis niet meer te boven. Vlak voor tijd had het nog geluk dat diezelfde Chiazor de bal op de paal schoot want anders had de nederlaag nog grotere vormen aangenomen. Opnieuw gaan de Maassluizers dus in de slotfase onderuit.

Door de nederlaag blijft de ploeg op plek 10 van de ranglijst, maar ziet het de subtop verder uitlopen en ook ploegen naderbij sluipen. Tijd dus dat de volle drie punten weer worden gepakt. In de komende twee weken twee thuiswedstrijden die daarvoor moeten gaan zorgen. Eerst komt TEC op bezoek; in de week erna komt Achilles ’29 naar Maassluis.