Excelsior is angstgegner voor Kozakken Boys

06-10-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Aanstaande zaterdag komt een grootmacht uit het amateurvoetbal op bezoek. Kozakken Boys, dat een rijke geschiedenis in het Nederlandse amateurvoetbal heeft, is dan de tegenstander. De Werkendamse ploeg, getraind door Danny Buijs, is voor Excelsior Maassluis geen onbekende. Door de geschiedenis heen kwamen beide clubs nagenoeg altijd uit in de hoogste divisies van het zaterdagvoetbal en ook sinds de invoering van de Tweede Divisie troffen ze elkaar.

De afgelopen twee edities in Maassluis eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het 1-1 (na een late gelijkmaker van Kilian Berkhout) en ook het jaar ervoor, het roemruchte seizoen waarin Excelsior de algehele Nederlandse amateurtitel pakte, maakten beide ploegen één goal. Destijds redde Dean van Ooijen in blessuretijd een punt waardoor Excelsior in de titelrace bleef en Kozakken Boys juist afhaakte. Terugkijkend was dit een cruciaal doelpunt voor de later behaalde prijzen.

Hoe anders staan de zaken er nu voor. Kozakken Boys is na een moeilijk begin opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De afgelopen weken boekten zij de ene overwinning na de andere (waaronder 4-1 tegen de Dijk en maar liefst 5-0 tegen de Treffers). Kozakken Boys profileert zich daarmee langzamerhand als titelkandidaat terwijl Excelsior juist in een neerwaartse spiraal lijkt te zitten. Na de zege in de eerste competitiewedstrijd (0-1 bij Jong Sparta Rotterdam) werd er alleen nog maar gelijkgespeeld of verloren. Zo ook afgelopen weekend, op bezoek bij GVVV. Grootste euvel: scoren. Slechts vier doelpunten werden er gemaakt en dat blijkt te weinig om resultaten te behalen.

Toch is er hoop voor Excelsior Maassluis. De verdediging is immers weer even betrouwbaar als afgelopen seizoenen en de ploeg creëert wel degelijk kansen. Ook tegen GVVV waren er voldoende scoringskansen voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk. Heeft Kozakken Boys de wedstrijd dus zomaar gewonnen? Nee, dat zeker niet. De Maassluise ploeg is de laatste jaren immers een angstgegner geworden voor de mannen van Danny Buijs. Niet alleen in Maassluis, ook in Werkendam lukt het de ploeg maar niet om een goed resultaat tegen de tricolores te behalen. Zo werd het vorig seizoen maar liefst 0-3 en ook het seizoen ervoor lukte winnen niet. Destijds werd het 1-1 door een doelpunt van onze Ahmad Mendes Moreira. Zijn terugkeer op Sportpark Dijkpolder, hij speelt inmiddels voor Kozakken Boys, zal altijd speciaal blijven. Hij was het immers die in zowel de kampioenswedstrijd in de Topklasse, als de strijd om het algeheel landskampioenschap het beslissende doelpunt wist te maken.

Opnieuw een aantrekkelijk affiche dus aan de Lavendelstraat. Excelsior Maassluis hoopt dan ook dat de Maassluise voetbalfans, ondanks de Furiade, de weg weten te vinden naar Sportpark Dijkpolder voor dit belangrijke duel. Want behalve de eer, vallen er drie hele waardevolle punten te behalen. Bij winst verstevigt Excelsior Maassluis immers de plek in de middenmoot en blijft de degradatiezone uit zicht. Verliest Excelsior, dan kan deze gevreesde zone zomaar eens dichtbij komen. 

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Oostrom en begint op zaterdag 7 oktober om 15:30.

Gerelateerd
Reacties