Excelsior krijgt opnieuw bezoek van sterke oranjehemden

17-11-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis treedt aanstaande zaterdag op eigen veld aan tegen HHC Hardenberg. De mannen uit Overijssel maken de lange reis naar Maassluis als nummer zes van de Tweede Divisie en staan daarmee één plekje hoger dan de Tricolores.

Het is, na de 3-0 zege op Katwijk, de tweede thuiswedstrijd op rij tegen een in oranje gehulde topploeg. Want HHC mag normaal gesproken, ondanks het matige vorige seizoen, tot de sterkere ploegen van de Tweede Divisie worden gerekend. HHC won meerdere titels in de hoofdklasse, destijds het hoogste amateurniveau en streed in het kampioensjaar van Excelsior Maassluis tot de laatste speelronde mee om de titel. Sterker nog, het was mede aan hun 0-1 zege bij Katwijk te danken dat Excelsior de schaal omhoog mocht houden. Het leidde tot een groot feest en een eeuwig goed gevoel bij HHC Hardenberg.

Revanche
Tot cadeautjes zal dit uiteraard niet leiden. HHC Hardenberg zal ongetwijfeld op zoek gaan naar revanche voor de ruime 3-0 nederlaag die vorig seizoen op Maassluise bodem werd geleden. Stephan Kruithof, Elson Almeida en Kevin Vink deden de oranjehemden destijds pijn. HHC Hardenberg was op dat moment hekkensluiter en bezig aan een zeer zwakke start in de Tweede Divisie. Het leek er daardoor lang op dat HHC zou degraderen maar een wederopstanding onder trainer Gert Jan Karsten zorgde ervoor dat de ploeg gestaag klom. Op de laatste speelronde stond HHC op een nacompetitieplaats en stond een confrontatie op bezoek bij directe concurrent UNA op het programma. Ondanks een ondertal na een rode kaart in de eerste helft, wist HHC het vege lijf te redden door drie punten mee te nemen uit Veldhoven en zo een treurig seizoen goed af te sluiten.

Deze wederopstanding wordt in het huidige seizoen vrolijk voortgezet. Al vanaf het begin laat HHC Hardenberg zien niet het lelijke eendje te zijn waar het vorig seizoen op leek. Met een zesde plaats staat HHC in de subtop en lijkt het aan te kunnen sluiten bij het groepje achtervolgers van koploper Katwijk. Een groepje waar Excelsior ook toe kan worden gerekend als er zaterdag wordt gewonnen.

Instelling
Dat Excelsior Maassluis kan winnen van iedereen bewees het door de tot dan toe ongeslagen koploper Katwijk met 3-0 te verslaan. De totaal onnodige nederlaag bij Barendrecht toonde echter aan dat er ook van iedereen kan worden verloren als het aan de juiste instelling ontbreekt. Een slap begin leidde tot een 2-0 achterstand die in het vervolg niet volledig ongedaan kon worden gemaakt. Gevolg: een onnodige 2-1 nederlaag.

Excelsior Maassluis zal zaterdag dus scherp moeten zijn, net zoals het was in de wedstrijd tegen Katwijk. Alleen dan kan het HHC Hardenberg moeilijk worden gemaakt en is winst mogelijk. Het zou een mooie opmaat zijn voor het jaarlijkse Oktoberfest dat zaterdagavond op het programma staat.

De wedstrijd begint, zoals iedere thuiswedstrijd, om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Nagtegaal.

Gerelateerd