Ian van Herk Nederlands kampioen judo

21-02-2022 Sport Redactie

Ian van Herk en Franka van der Salm.

MAASSLUIS - Bij de Nationale kampioenschappen voor junioren tot 21 jaar heeft de Mahorokan judoploeg uitstekende resultaten geboekt. In de sportboulevard in Dordrecht stonden ca. 275 judoka’s aan de start uit heel Nederland. Na vele voorrondes, kwartfinales, herkansingen en halve finales wisten uiteindelijk 4 judoka’s de finale te halen.

Ian van Herk toonde zich in de klasse -90 kg de sterkste, met 2 waza ari’s winst met een schouderworp haalde hij voor de 2e keer op rij de Nederlandse junioren titel binnen. Nanco Krijthe verloor in de klasse -66 kg na een spannende finale in de golden score en pakte daarmee het zilver. Joshua de Lange verraste vele tegenstanders, behalve zijn mede finalist in de klasse tot 73 kg, maar mag zonder meer tevreden zijn met het zilver aangezien hij normaal in de jongere leeftijdsklasse tot 18 jaar uitkomt.

Franka van der Salm wist een zilveren NK plak te halen in de klasse dames -52 kg. Na een lange revalidatie- en coronatijd een prima resultaat waarmee ze weer terug is bij de nationale judo top. Dato Satsjelasjvili (-81 kg) en Twan Witteveen (-60 kg) haalden ook het finaleblok maar moesten helaas de winst in de strijd om het brons aan hun tegenstanders laten. Hiermee eindigden ze beiden op een verdienstelijke 5e plaats. Paolo Maaskant kwam ook nog tot een 7e plaats bij de -66 kg klasse. Vanuit het talentpartnerschap was er verder nog een gouden medaille voor Jochem van Harten en een 5e plaats voor Floris den Hartog. Al met al een zeer succesvolle dag voor het Mahorokan judoteam.Gerelateerd