Jeugdig Excelsior Maassluis wint van Lieden

• 23-04-2018

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft met een late treffer van Vincent v.d. Berg in en tegen Lienden de volle winst gepakt na een moeizame wedstrijd. Zeker in de eerste helft speelde de ploeg uit Maassluis uitstekend voetbal en hadden de vele kansen minimaal twee doelpunten moeten opleveren. Daardoor werd het onnodig spannend op sportpark de Abdijhof maar was het uiteindelijk zeer verdiend dat de Tricolores aan het langste eind trokken.

Met Michael Poeljes op rechts en Kevin Ringeling in het centrum begon Excelsior goed aan de wedstrijd. Het speelde zeer verzorgd voetbal en liet Lienden geen moment in het spel komen. Het middenveld, evenals de verdediging, stond als een huis en de voorwaartsen werden constant bediend met fijne steekpasses (vooral van de voet van Daan Blij) of met mooie voorzetten vanaf de flanken.

Dat het voor rust niet wist te scoren was vooral te danken aan Lienden-keeper Jan Schimmel, die met enkele knappe reddingen zijn ploeg voor een achterstand wist te behoeden. Vincent v.d. Berg was de meest dreigende speler aan Maassluise zijde maar zijn vizier stond in de eerste 45 minuten onvoldoende op scherp. Het spel van Lienden was pover.

Trainer Hans Kraaij jr van Lienden moet in de rust wel tekeer gegaan zijn tegen zijn spelers want na rust kwam zijn ploeg stukken beter voor de dag. Nu was het Lienden dat in het eerste kwartier de bovenliggende partij was, maar de twee kansen die werden gecreëerd werden vakkundig door Jean Paul van Leeuwen onschadelijk gemaakt. Na het eerste kwartier herstelde Excelsior Maassluis zich en kreeg het vat op de beweeglijke Lienden spelers. Er werden opnieuw enkele kansen gecreëerd, maar net als in de voorgaande wedstrijden blijft scoren nog altijd lastig voor de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk.

Maar in de 70e minuut was het Vincent v.d. Berg die een vlotte counter van de Tricolores fantastisch afrondde. Nadat eerst Jean Paul van Leeuwen redding had gebracht op een kans van Lienden was het aan de andere kant plots drie tegen twee met van de Berg aan de bal. Zowel rechts als links had de spits afspeelmogelijkheden maar in plaats van de bal naar de flanken te spelen besloot hij vanaf 25 meter uit te halen. De bal verdween snoeihard in de rechterbovenhoek. Een volkomen verdiende treffer die eigenlijk veel te laat viel.

Lienden moest daarna komen maar deed dat te voorspelbaar waardoor Excelsior eigenlijk moeiteloos overeind bleef. Het had zelfs nog op 0-2 en 0-3 kunnen komen als opnieuw Schimmel niet in de weg had gestaan. Eerst redde de keeper op een inzet van de ingevallen Kevin Vink en later zag hij een gekrulde bal van Niels Redert tot zijn geluk naast gaan.

Een dik verdiende overwinning voor Excelsior dat weer voorzichtig naar boven kan kijken.