Opnieuw een nederlaag voor Bequick Mix 1

09-10-2018 Sport Redactie

Yannick Rietveld (voor) en Max Poort gunden hun tegenstanders geen enkele game. (Foto: Monique Creemers)

MAASSLUIS - Het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Bequick Mix 1 lijkt bezig met een nederlaagserie. Afgelopen zaterdag werd de derde achtereenvolgende nederlaag geleden. In de thuiswedstrijd tegen Roosendaal werd 1 punt behaald en dat was te danken aan een walk-over van de Brabanders, die de herendubbel vanwege een blessure niet konden spelen.

Roel van Hoorn was dichtbij een overwinning tegen Pim van Ginkel, maar moest toch de derde set met 7-5 aan zijn tegenstander laten. Sytske van der Zweep en Pepijn ’t Hoen waren nog dichterbij in het gemengd dubbel. Zij verloren de wedstrijdtiebreak met 12-10 van Eline Dorresteijn en Gert-Jan Nieuwlaats. Door deze nederlaag zakt het team van Victor van Ham naar de middenmoot. Zaterdag a.s. speelt Mix 1 een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Aeronauten in Den Haag. Een overwinning daar moet een einde maken aan de negatieve reeks resultaten en het zelfvertrouwen weer een beetje opkrikken.

Heren 1 zondag komt uit in de vierde klasse en doet het uitstekend. Het team rond captain Yannick Rietveld heeft het afgelopen jaar veel uren gemaakt op de tennisbaan en dat betaalt zich nu uit in de najaarscompetitie. Alle gespeelde competitiewedstrijden werden tot nu toe gewonnen en afgelopen zondag werd het tweede team van Qravel met maar liefst 6-0 verslagen. Max Poort, Stijn Jonkman. Thijs van Burk en Yannick Rietveld wonnen in Leiden hun single in twee sets. Het dubbel Jonkman/van Burk was daarop met 6-1, 6-2 te sterk voor de Leidse studenten. Het duo Poort/Rietveld gunde de opponenten zelfs geen enkele game. Heren 1 staat op de tweede plaats met één punt achterstand op Passing Shot, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Aanstaande zondag is de cruciale uitwedstrijd tegen de koploper in Rotterdam-Kralingen. Als ook deze wedstrijd wordt gewonnen lijkt het kampioenschap in de knip.Gerelateerd