Oudste voetbalclub HFC bezoekt Excelsior

22-09-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - Aanstaande zaterdag reist de oudste voetbalclub van Nederland af naar Maassluis. Koninklijke HFC, opgericht in 1879, is dan de tegenstander voor de equipe van Jeroen Rijsdijk.

De Haarlemse tegenstander had geen vlotte competitiestart, het verloor namelijk de eerste twee competitiewedstrijden (2-1 op bezoek bij HHC Hardenberg en 0-1 thuis tegen Katwijk) maar herstelde zich daarna knap met twee fraaie overwinningen op bezoek bij De Dijk (1-3) en thuis tegen TEC (4-1). De ploeg van trainer Ted Verdonckschot vinden we daarmee terug op de zesde plaats op de ranglijst, drie plaatsen hoger dan Excelsior Maassluis. Koninklijke HFC heeft de vorm te dus pakken en is daarmee een tegenstander om voor uit te kijken. Bovendien wonnen de Haarlemmers vorig seizoen de eerste onderlinge ontmoeting in Maassluis met een afgetekende 0-3.

In tegenstelling tot HFC begon Excelsior Maassluis het seizoen wél met een overwinning. De tricolores wisten in de daaropvolgende wedstrijden echter geen driepunters meer  te halen. Met twee gelijke spelen en een nederlaag zijn de resultaten van de afgelopen weken wat mager. Excelsior heeft in ieder geval laten zien dat het moeilijk te verslaan is. Toch is de zege tegen Jong Sparta alweer even geleden en is het tijd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Trainer Jeroen Rijsdijk heeft in zijn jacht op drie punten gelukkig weer wat meer keuzemogelijkheden dan de afgelopen weken. Zo maakten Robin van der Ende, Kevin Derckx en Elson Almeida in de uitwedstrijd bij Achilles’29 hun rentree en zijn zij weer een serieuze optie voor onze hoofdtrainer. Daartegenover staat de schorsing van aanvoerder Niels Redert (hij ging in beroep tegen het belachelijke schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing maar de regel is dat een speler die een directe rode kaart heeft gekregen, de eerstvolgende wedstrijd automatisch geschorst is). Smally Lake, Daan Blij en Hamit Alptekin zijn in ieder geval nog afwezig.

Welke formatie Jeroen Rijsdijk ook uit de hoge hoed tovert, het is alvast duidelijk dat Roy Castien een speler is om op te letten. De middenvelder van HFC maakte al vier doelpunten in dit nog jonge seizoen en is daarmee (gedeeld) topscorer van de Tweede Divisie. Ook in de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Staphorst, waar HFC na een 2-3 zege door bekerde, was hij trefzeker. HFC is sowieso ‘op schot’. De Haarlemmers maakten in de afgelopen drie wedstrijden, de bekerwedstrijd meegeteld, tien doelpunten en kunnen dus met vertrouwen afreizen naar sportpark Dijkpolder.

De wedstrijd begint op zaterdag 23 september om 15:30 en staat onder leiding van scheidsrechter J.W.M. van der Laan. 

Gerelateerd