Veel strijd en plezier bij Maassluise schoolvoetbaltoernooien

20-04-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - De jaarlijkse schoolvoetbaltoernooien zijn weer gespeeld. De kinderen hebben met veel plezier gevoetbald maar streden natuurlijk ook om de prijzen. Groene Hoek, De Dijck, Ichthus en Het Balkon kwamen als grootste prijswinnaars uit de bus. Van Het Balkon, Groene Hoek, Het Startpunt en De Dijck spelen jongens en meisjes uit groep 6 en 8 op 15 mei de districtsfinale. De verwachtingen zijn hooggespannen omdat Maassluise teams vorig jaar bij zowel de jongens als de meisjes landelijk kampioen werden.

Bij alle voetbalclubs

De voetbaltoernooien voor alle Maassluise basisscholen werden de afgelopen maanden, verdeeld over 5 woensdagmiddagen, gehouden bij de drie voetbalverenigingen in Maassluis. Voor het vierde jaar op rij organiseerden de clubs de toernooien samen met Buurtsport Maassluis. In deze samenwerking is afgesproken dat de groepen elk jaar wisselen van locatie zodat alle deelnemende kinderen tenminste een keer kennismaken met elke voetbalvereniging. Nieuw dit jaar was dat alle kinderen zich konden inschrijven via de website van Buurtsport Maassluis, waardoor de inschrijving centraal verliep en in overleg met de scholen de teams zijn gevormd.

Slecht weer

Het toernooi op 13 maart 2019 voor groep 5 bij MSV'71 kon vanwege het slechte weer niet doorgaan maar later op de reservedatum konden zij samen met groep 6 wel spelen bij MSV'71. De overige toernooien konden wel op de geplande data doorgaan. Groep 7 en 8 speelden dit jaar bij Excelsior Maassluis en groep 3 en 4 bij VDL.

 Gerelateerd