Eerste tentoonstelling White Wall Project in Koningshof

26-08-2018 Uit Redactie

Sfeerimpressie van de canvasdoeken in het Beatrixpark (foto: White Wall Project)

MAASSLUIS – De eerste tentoonstelling van het White Wall Project is te zien in Theater Koningshof in Maassluis. De 800 meter lange White Wall van kunstenaar Paco Dalmau heeft vier weken in het Beatrixpark in Schiedam gestaan. Meer dan 1000 mensen uit Maassluis Vlaardingen en Schiedam hebben kunstwerken gemaakt op de witte canvasmuur. Een deel van deze kunstwerken is vanaf 2 september te zien in Theater Koningshof.

Na afloop van het White Wall Project selecteerde een jury 42 delen uit het 800 meter lange canvasdoek. Diversiteit, inzet, kwaliteit, toewijding en samenwerking waren de belangrijkste waarden bij de selectie. De eerste tentoonstelling in Theater Koningshof bevat een deel van de 42 geselecteerde kunstwerken.

De tweede tentoonstelling is te zien in KADE40 in Vlaardingen en de derde in het Stedelijk Museum Schiedam. Wanneer deze tentoonstellingen openen, wordt nog bekendgemaakt.

White Wall

De White Wall staat symbool voor het water dat de steden Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met elkaar verbindt. De inwoners van deze steden gevraagd hebben de 800 meter lange witte muur gevuld met hun ideeën, gevoelens en gedachten. Dat kon door middel van schilderingen, tekeningen, gedichten, collages, enzovoorts. Wie zijn de inwoners? Wat betekent het om in een van deze steden te wonen? En op welke manier voelt men zich verbonden met de stad en met elkaar?Gerelateerd