Categorieën

Service

Kick-off (Niet) Alleen op de wereld

Kick-off (Niet) Alleen op de wereld
Uit

Kick-off (Niet) Alleen op de wereld

  • Redactie
  • 15-02-2021
  • Uit
Kick-off (Niet) Alleen op de wereld
MAASSLUIS - De voorbereidingen van het nieuwe project van Theater Koningshof ‘(Niet) Alleen op de wereld’ zijn gestart. Vanwege de Corona maatregelen vond de Kick-Off bijeenkomst van (Niet) Alleen op de wereld digitaal plaats. Via zoom hebben de spelers kennis kunnen maken met elkaar. Een gezellige en verrassende ontmoeting waarbij de deelnemers konden vertellen waarom ze wel of niet aan dit project willen meedoen.

Het onderwerp ‘eenzaamheid tijdens de Corona tijd’ stond centraal tijdens deze Kick-Off. De spelers vertellen over hun ervaringen in de corona tijd en dachten ook na over wat deze tijd ze gebracht heeft. Een antwoord dat vaak genoemd werd is dat simpele dingen meer gewaardeerd worden, vaker stil staan en bewuster zijn gaan leven. Tijdens deze bijeenkomst hebben Santoz en Junior van de stichting: Quardin, heel goed geluisterd naar de vertelde verhalen. Zij zullen hier uiteindelijk een rap van maken. Deze bijzondere rap straks onderdeel van de voorstelling.

Het idee voor deze voorstelling is gebaseerd op de verhalen van de spelers uit Maassluis. Zo is er het verhaal van Reza, die verteld over het eenzame en bizarre leven van zijn tante in Iran. Vertellen jongeren hun verhalen over het afgelopen jaar in woord én muziek. Zingen, rappen en dansen zij de voorstelling door. Over hoe het is om geen examen te mogen doen, geen feestjes meer te mogen vieren, de avondklok mee te maken, veel meer thuis te zijn met het hele gezin waar je vecht voor een eigen werkplekkie. Maar ook hoe verbonden we ons voelen met anderen, we duizend en één nieuwe hobby’s en bezigheden ontdekken. En dat je online ook best leuke bedtijdverhaaltjes aan je kleinkinderen kunt voorlezen.

Deze en nog veel meer verhalen smelten samen in een theatrale voorstelling op diverse plekken in Theater Koningshof. Door gebruik te maken van de community art methodiek worden de verhalen omgezet naar zang, dans en theater en vormen zo de basis voor een voorstelling die samen met inwoners uit Maassluis gemaakt wordt.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze voorstelling, meld je dan aan bij Burcu Yildiz: [email protected]. Op de hoogte blijven van (Niet)Alleen op de wereld? Kijk op www.theaterkoningshof.nl.

Theater Koningshof

Uiverlaan 20, Maassluis

Meer over Theater Koningshof →