Margot Bekker exposeert in het Douanehuisje

30-06-2021 Uit Redactie

MAASSLUIS - Margot Bekker exposeert met de tentoonstelling Textiel,-Draad- en Glastechniek in de maand juli in het Douanehuisje in Maassluis. Het werk van de kunstenaar bestaat uit hangende en staande objecten gemaakt van textiel, vaak in combinatie met glas.

Margot Bekker heeft altijd al een zwak gehad voor bijna alles dat met textiel te maken heeft. Zij gaf een aantal jaren les in textiele werkvormen op een basisschool. Daarnaast heeft zij het kunstenaarscollectief TEXT 88 opgericht, waar de leden het werken met nieuwe materialen en technieken heel belangrijk vinden.

De kunstenares heeft ervoor gekozen te werken met een combinatie van glas en textiel. Het textiel dat zij daarbij gebruikt, maakt zij zelf op de naaimachine. Het materiaal dat de kunstenares gebruikt om op te stikken, is bovendien in water oplosbaar. Het resultaat, dat lijkt op kant, combineert zij vervolgens vaak met door haarzelf gevormd glas. Bij de expositie liggen voorbeelden die laten zien hoe het wateroplosbare materiaal verwerkt wordt.

Openingstijden

De expositie van Margot Bekker is van zaterdag 3 juli tot en met zondag 1 augustus gratis te bezoeken op elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Voor het aanvragen van een privébezoek of andere vragen is Margot Bekker te bereiken via het e-mailadres info@margotbekker.nl. Kijk voor meer informatie over haar werk op www.margotbekker.nl. Ook in het Douanehuisje gelden de coronamaatregelen. Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd