Muziek en dans tijdens Laureatenconcert

12-10-2017 Uit Redactie

Foto: Balletstudio Westside

MAASSLUIS - Alle eersteprijswinnaars van de Maassluise Muziekweek maken hun opwachting bij het Laureatenconcert van de 58ste editie van de Maassluise Muziekweek. De jonge musici laten op zaterdagmiddag 21 oktober horen wat voor muzikaal talent zij bezitten. De optredens van de laureaten worden afgewisseld met opvoeringen van danseressen van Balletstudio Westside.

De twaalfjarige cellist Thomas Prechal won de 58ste editie van de Maassluise Muziekweek en treedt op tijdens het Laureatenconcert. Hij zal, samen met zijn begeleider Dušan Holý o.a. een eigen compositie spelen onder de naam: ‘Lenian’s Lento’. Een stuk dat hij heeft opgedragen aan zijn docente Lenian Benjamins ter gelegenheid van haar verjaardag.

Daarnaast treden de volgende eersteprijswinnaars op: violiste Adinda van Delft (categorie 6 t/m 8 jaar); Yilling Liu (categorie 9/10 jaar), Zij won ook al eens The Young Pianists Battle; pianist Max Valkenburcht (categorie 11/12 jaar), en violist Rosa Burger (categorie 13/15 jaar). Ook het ensemble bestaande uit pianisten de Valentijn de Graaf en Veronika Dijkstra laten tijdens het Laureatenconcert horen waarom zij het winnende ensemble zijn. De winnaar in de categorie Nederlandse compositie, Menno Verloop, zal eveneens zijn opwachting maken. Hij won eerder dit jaar tijdens het Prinses Christina Concours Oost in de categorie 13 t/15 jaar de eerste prijs.

Dans
De Laureaten zijn stuk voor stuk veel belovende, jonge talenten. Net als de danseressen van balletstudio Westside. Deze toonaangevende balletschool onder leiding van Nancy Don heeft al een jarenlange staat van dienst en verzorgt drie choreografieën. Alle danseressen zijn tussen de 16 en 21 jaar en dansen gemiddeld twee tot drie uur per week. Ondanks dat zij amateurs zijn, tonen de meiden een enorme professionele inzet.

De danseressen wisselen de talentvolle musici af met het visuele aspect van dans en laten drie uiteenlopende dansen zien: een moderne dans, een moderne jazzdans en een choreografie uit een musical.

Info
Het Laureatenconcert vindt plaats op zaterdag 21 oktober en start om 14.00 uur in de Groote Kerk aan het Kerkplein 2 in Maassluis. Kaartjes kosten €7,50 en zijn te koop aan de deur. Kinderen t/m 14 jaar hebben GRATIS toegang mits onder begeleiding van een volwassene.

Gerelateerd