Natuurfeest in Maassluis

23-08-2021 Uit Redactie

MAASSLUIS - Het weekend van 4 en 5 september staat landelijk in het teken van Fête de la Nature. Zoals de naam al doet vermoeden is dit "natuurfeest" overgewaaid uit Frankrijk. In Maassluis kun je zowel op zaterdag als zondag meedoen met inspirerende natuuractiviteiten.

Proef de natuur
"Proef de natuur" is een fiets picknick feestje. Het wordt georganiseerd door een nieuw initiatief: de Duurzame Maassluizers. Zij nodigen je uit om op zaterdagmiddag 4 september op de fiets te stappen voor een tocht langs 4 groene locaties: De Maatwerk Moestuin, De Polderij, het Duurzaamheidscentrum met de Ontdektuin en Natuurspeeltuin Avonturis. Op de website www.duurzamemaassluizers.nl vind je meer informatie. Alle "Proef de Natuur"-locaties zijn geopend tussen 12.00 en 16.00u. 

Wildplukwandeling
Op zaterdagmiddag zijn er bij Avonturis ook Wildplukwandelingen onder leiding van van Janneke van Ruijven van Het Dwaalspoor. De wandelingen van ca. 45 minuten zijn geschikt voor gezinnen. Er wordt verteld over de basis van het wildplukken en je leert een aantal geneeskrachtige kruiden herkennen. Er start een wandeling om 13.00 en om 14.00 en bij voldoende aanmeldingen start er nog een om 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en doe je door een mailtje te sturen naar: info@hetdwaalspoor.nl. Vermeld daarbij duidelijk het aantal volwassenen, aantal kinderen + leeftijd, je telefoonnummer en voorkeurstijd.

Bomenexcursie
Op zondag 5 september is er een Bomenexcursie. Vanuit de binnenstad loop je een groene route en onderweg vertelt ecoloog Paul Moerman allerhande wetenswaardigheden over de bomen die we tegenkomen. Deze activiteit is gericht op volwassenen. Aanvang is 14.00u en vooraf aanmelden is verplicht via: groenmaassluis@gmail.comGerelateerd