Opening legotentoonstelling in Sleepvaartmuseum

30-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op zaterdag 2 juni 2018 vindt in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis de opening plaats van een nieuwe tentoonstelling, ditmaal van modellen van sleepboten, gebouwd met LEGO of soortgelijke bouwblokjes.

Waar modelbootbouwers traditioneel aan de slag gaan met hout en lijm is in de afgelopen decennia het bouwen met plastic bouwblokjes, zoals die van LEGO, aan een gestage opmars begonnen. Het namaken van allerhande objecten met plastic bouwblokjes wordt sowieso steeds populairder en er zijn al heuse verenigingen van zogenaamde AFOL’s (Adult Fans of LEGO). Diverse rederijen hebben inmiddels de gewoonte om van hun schepen speciale bouwsets te laten ontwerpen of om een fraai LEGO-model van hun schepen in hun kantoren tentoon te stellen. 

Reden genoeg voor het Sleepvaartmuseum om, van 2 juni tot en met 23 september 2018, een wisseltentoonstelling in te richten, geheel gewijd aan modellen van sleepboten gemaakt van LEGO of andere bouwblokjes. Een bezoek aan de tentoonstelling is voor iedereen zeer interessant; voor liefhebbers van het bouwen van LEGO objecten is het tevens een prachtige gelegenheid om nieuwe inspiratie op te doen!Gerelateerd