Stap uit je Stad blijft

23-11-2017 Uit Redactie

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan lanceerde in mei samen met de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, de website ‘Stap uit je Stad’. Het eerste Stap uit je Stad-weekend volgde op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Dat bleek een groot succes. Wethouder Sjef Evers heeft gezegd dat het blijft bestaan, dus ook in 2018 weer Stap uit je Stad.

De evaluatie met meerdere steden en andere betrokken partijen was eer positief. Het krijgt dus zeker een vervolg, wanneer precies is nog onbekend. Met Stap uit je Stad willen de 23 gemeenten in de regio de stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen ‘achtertuin’. Van Voorne Putten tot Midden-Delfland, van Maassluis tot Krimpenerwaard. In elk uitje werken een aantal organisaties samen aan een zo leuk mogelijk aanbod.

Sommige activiteiten zijn actief: fietsen, kanoën, suppen, klimmen, raften, boogschieten, speuren, trailrunning, powerkiten en meer. Andere meer recreatief: lopend, per (huur)fiets, per fluisterboot, waterbus of per eend (2CV) genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes zijn cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen. Voor elke leeftijd is er iets te doen.
Van niet duur tot gratis.

In totaal zijn er 40 uitstapjes waarmee de stedelingen de directe woonomgeving van haar mooiste kant kunnen ervaren. Tegelijkertijd geeft dit initiatief vrijetijdsondernemers die in de buitengebieden actief zijn, een steuntje in de rug.