Wie wint de Waterweg Cultuurprijs 2019?

02-10-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op 4 oktober zal de Stichting Waterweg Cultuurprijs voor de vierde maal een stimuleringsprijs uitreiken. De winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2019 zal dit jaar bekend worden gemaakt in Museum Vlaardingen. De jury koos in april uit twaalf voorstellen, de drie beste. Deze drie genomineerden maken kans om de Waterweg Cultuurprijs 2019 te winnen: Waterweg Street Art van OpenArtExchange, HOER van Nassima Elidrissi en (Digi)taal: Vlaardingen van de Toekomst van KITE educatie.

De Waterweg Cultuurprijs 2019 staat in het teken van ‘Taal in de breedste zin van het woord’. Tijdens de avond van de prijsuitreiking zullen de genomineerden hun projecten aan het publiek presenteren, waarna de winnaar van de Waterweg Cultuurprijs bekend zal worden gemaakt. De winnaar ontvangt een geldprijs van 15.000 euro en een nieuw kunstwerk van Dike Hof. Het programma wordt omlijst met muziek en woordkunst van lokale artiesten.

De feestavond zal plaatsvinden in de centrale hal van Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Tussen 19:30 en 20:15 wordt er een speciale rondleiding gegeven door het museum en de tentoonstellingen ‘Schoon aan de Haak’ en ‘Jongkind onderweg, An artist born’. Om 20:30 wordt gestart met de presentaties en de prijsuitreiking. Nadat de juryvoorzitter de winnaar bekend heeft gemaakt, rond 21.00 uur, zal de avond worden afgesloten met een feestelijke borrel en muziek.

U bent van harte welkom!Gerelateerd