Categorieën

Service

Avonturis boet in op parkeerplaatsen

Avonturis boet in op parkeerplaatsen
Nieuws

Avonturis boet in op parkeerplaatsen

  • Redactie
  • 09-03-2021
  • Nieuws
Avonturis boet in op parkeerplaatsen

Foto: gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Avonturis moet het met minder parkeerplaatsen doen. De natuurspeelplaats zit een beetje in het nauw door de bouw van een appartementencomplex in Het Balkon.

Het mindere aantal parkeerplaatsen is tijdelijk.  Avonturis vraagt nu aan bezoekers om niet met de auto te komen, maar op de fiets. Of om te parkeren bij metrostation Maassluis-West en over het pad langs de bouwweg naar de speelplaats te lopen. "Parkeren op de bouwweg bij Avonturis is niet toegestaan en gevaarlijk vanwege het zware bouwverkeer dat van de weg gebruikmaakt", aldus de gemeente Maassluis.

Die plaatst binnenkort borden om te wijzen op de gevaarlijke situatie en het verminderde aantal parkeerplaatsen. "Medewerkers van Handhaving en Toezicht controleren regelmatig of de regels worden nageleefd", zo kondigt Maassluis nu al aan.

Gemeente en de bouwer wijzen er ook op dat de bouwweg geen plek is voor kinderen om te spelen, fietsen en skaten. "Dit kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen vanwege het aanwezige bouwverkeer en de bouwmaterialen."

Als de bouw van het appartementencomplex en de omliggende woningen klaar is, worden in de wijk extra parkeerplaatsen voor Avonturis aangelegd.