Categorie├źn

Service

Coronavirus: geen nieuwe besmettingen in Maassluis

Coronavirus: geen nieuwe besmettingen in Maassluis
Gezond

Coronavirus: geen nieuwe besmettingen in Maassluis

  • Redactie
  • 05-06-2020
  • Gezond
Coronavirus: geen nieuwe besmettingen in Maassluis
MAASSLUIS – Sinds gisteren zijn er geen nieuwe besmettingen in Maassluis met het coronavirus, voor zover de officieel bekende cijfers strekken.

In Maassluis zijn 63 nu inwoners positief getest op het coronavirus, 20 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Vier Maassluizers zijn aan het virus overleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

In Schiedam is een nieuwe besmetting met het coronavirus.  In totaal 236 Schiedammers zijn in de loop der maanden besmet geraakt, van hen liggen er 57 in het ziekenhuis. 23 inwoners van Schiedam bezweken aan het coronavirus.

In Vlaardingen zijn er nu 274 mensen positief getest op het virus, 43 zijn of waren opgenomen in het ziekenhuis en er zijn er 29 overleden. Het RIVM meldt vandaag landelijk 210 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 47.152. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 15, gisteren stierven er 13 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 6.005 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 11 naar 11.782.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.