Categorie├źn

Service

Gemeente: 'Help mee rattenoverlast te voorkomen'

Gemeente: 'Help mee rattenoverlast te voorkomen'
Nieuws

Gemeente: 'Help mee rattenoverlast te voorkomen'

  • Redactie
  • 10-09-2020
  • Nieuws
Gemeente: 'Help mee rattenoverlast te voorkomen'
MAASSLUIS - Stadsbedrijf zet zich in om rattenoverlast in Maassluis te voorkomen maar bewoners kunnen zelf ook veel doen om ratten op afstand te houden, zo meldt de gemeente Maassluis.

Ratten voelen zich thuis in een waterrijke omgeving, in riolen en onder gebouwen. Daarnaast vermenigvuldigen zij zich snel. Ook Maassluis heeft in de stad te maken met ratten. Met een gerichte bestrijding proberen medewerkers van Stadsbedrijf te zorgen dat ratten niet voor overlast zorgen. De plaagdierbestrijder van de gemeente kan op plaatsen waar veel ratten worden gezien, vangkooien plaatsen. Ratten met gif bestrijden is bij wet verboden.

Gooi geen etensresten op straat
Bewoners kunnen zelf veel doen om overlast door ratten te voorkomen. Ratten komen af op etensresten die bewoners in en om het huis achterlaten. Gooi dus geen eten of etensresten op straat! Ook op brood dat u voor vogels strooit, komen ratten af. Andere adviezen om rattenoverlast te voorkomen zijn:

  • Zet geen afval naast de huisvuilcontainer
  • Dicht gaten en kieren in en om uw woning
  • Repareer of vervang kapotte rioolbuizen, regenpijpen, ventilatieroosters en tegels

Overlast melden

Heeft u overlast van ratten, meld dit bij de gemeente via www.maassluis.nl/meldingen of via telefoonnummer 14 010. Huurt u een woning? Meld rattenoverlast dan ook bij uw verhuurder. Deze kan eventueel benodigd onderhoud uitvoeren.