Categorieën

Service

Klein én dapper

Klein én dapper
Nieuws

Klein én dapper

  • Janneke Noordermeer
  • 08-07-2022
  • Nieuws
Klein én dapper

Jannekes column

,,Ik ga daar NIET naar binnen.” Een klein meisje staat in de gang in het Honderdduizend Dierenhuis in Dierenpark Amersfoort (ja zeker, ik kom wel eens buiten Maassluis). Onderzoekend kijkt ze de kamer in die voor haar ligt. In de ruimte worden opgezette en ingemaakte dieren tentoongesteld. Het meisje houdt haar knuffel in haar armen in een houdgreep. ,,Knuf vindt het eng”, zegt ze.

Het meisje draagt een roze jurkje met witte stippen. Haar blonde haren zijn in een staartje gebonden en met een vertrokken gezicht tuurt ze de grote ruimte in. De spinnen, hagedissen en andere kleine kruipers konden rekenen op haar volledige aandacht. De dode dieren krijgen die eer niet.

Vader probeert haar naar binnen te praten. ,,Ze leven niet. Er kan niks gebeuren”, probeert hij. Geen overtuigend argument. Het meisje verroert geen millimeter. ,,Nee!” Ze buigt iets naar voren en probeert nog iets van de ruimte te zien. ,,Ik ga echt niet naar binnen.”

Inmiddels lopen mijn vriend en ik tussen de vitrines waar onder andere een opgezette tijger, dode diertjes in weckpotten op sterk water en verschillende skeletten te zien zijn. Het meisje staat nog steeds middenin het gangpad. Haar vader en broertje kijken hun ogen uit. Ondertussen schuifelt het meisje millimeter voor millimeter de kamer binnen. Vader ziet het in zijn ooghoeken gebeuren, ik zie hem glimlachen. Terwijl mijn vriend en ik een opgezette otter staan te bewonderen, staat het meisje plotseling bij een enorme, opgezette bruine beer haar ogen uit te kijken. Vader ziet het met een glinstering in zijn ogen aan. En ik vind haar zo dapper!

Jannekes column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Mijn schrijfsels lees je in deze rubriek: Jannekes column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.