Categorieën

Service

Lichtjesavond in Maassluis

Lichtjesavond in Maassluis
Nieuws

Lichtjesavond in Maassluis

  • Redactie
  • 11-12-2023
  • Nieuws
Lichtjesavond in Maassluis

MAASSLUIS - Het thema van Lichtjesavond in Maassluis is dit jaar ‘Seizoenen van gemis’. De seizoenen drukken door het jaar heen hun stempel op het verlies van mensen, waar we veel van hielden. En waar we vaak nog elke dag aan denken en daardoor missen.

Lichtjesavond wordt dit jaar gehouden op donderdagavond 14 december vanaf 18.30 uur. Met hulp van deze jaarlijkse herdenkingsdienst geeft de gemeente alle gasten, waaronder burgemeester Gregor Rensen, de gelegenheid om samen steun en troost te vinden bij het luisteren naar verhalen, liedjes en gedichten over de 'Seizoenen van gemis'.

Hemelpost

Zoals altijd tijdens de herdenking worden in de aula de namen getoond van alle overledenen van het afgelopen jaar, het gaat om achthonderd dierbaren. Nieuw is dat er sinds kort op de Algemene en Nieuwe begraafplaats een brievenbus voor “Hemelpost” is neergezet. De burgemeester van Maassluis zal die avond als eerste een brief posten aan zijn overleden dierbare. Maar liefst achthonderd families die dit jaar afscheid hebben moeten nemen op de begraafplaats, hebben allemaal een kaart ontvangen waarmee zij die avond de burgemeester kunnen volgen.

Persoonlijk bijwonen of online

Doordat de ruimte in de aula beperkt is kan niet iedereen persoonlijk de herdenkingsdienst bijwonen. De dienst is daarom ook online te volgen, via een livestream. De avond persoonlijk bijwonen kan ook, laat dit op tijd weten via: [email protected] (graag ook met hoeveel personen u komt).