Categorieën

Service

Maassluis hijst de vlag voor Orange the World

Maassluis hijst de vlag voor Orange the World
Nieuws

Maassluis hijst de vlag voor Orange the World

  • Redactie
  • 25-11-2023
  • Nieuws
Maassluis hijst de vlag voor Orange the World

MAASSLUIS - Voor het vijfde jaar op rij vraagt de gemeente Maassluis aandacht voor Orange the World; een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Locoburgemeester Corine Bronsveld hees samen met de presidente en leden van de Soroptimist Club Beneden-Maas de vlag op het stadhuis. De vlag blijft wapperen tot 10 december, de Internationale dag voor de rechten van de mens. Ook kleuren in deze periode de letters van Maassluis, Museum Maassluis en Theater Koningshof oranje.

Locoburgemeester Corine Bronsveld: ,,Het blijft belangrijk om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Daarom is de gemeente Maassluis medestander van Orange the World. Tot 20 december tonen wij samen met Bibliotheek De Plataan en Theater Koningshof de fototentoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’. Met deze tentoonstelling, waarin geweldsslachtoffers een gezicht krijgen, willen we het taboe doorbreken. We moedigen inwoners aan om het gesprek aan te gaan en aan de bel te trekken als je geweld vermoedt. Want misschien kun jij het verschil maken voor iemand die hulp nodig heeft. Alleen samen kunnen we dit geweld tegengaan.”

Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of maakt u zich zorgen om iemand? Neem dan (anoniem) contact op met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond voor advies en hulp. Bel 0800 2000 (gratis, 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar).