Categorieën

Service

Miljoenen voor bezorgdienst Pieter Pot

Miljoenen voor bezorgdienst Pieter Pot
Winkelen

Miljoenen voor bezorgdienst Pieter Pot

  • Redactie
  • 11-11-2020
  • Winkelen
Miljoenen voor bezorgdienst Pieter Pot

Pieter Potoprichters Schoemaker en Bijholt begonnen hun bedrijf vanuit een studentenhuis; foto: Pieter Pot


MAASSLUIS - Bezorgdienst-van-levensmiddelen Pieter Pot heeft investeerders aangetrokken die 2,7 miljoen euro in het bedrijf steken.

Het Rotterdamse Pieter Pot verkoopt etenswaren in glazen potten: rijst en pasta, koffie en kruiden, maar ook gedroogd fruit, noten, peulvruchten, olie en ook hagelslag. Dat scheelt verpakkingsafval. Het verpakken in de potten wordt verricht bij Stroomopwaarts. Het participatiebedrijf van de Waterwegsteden maakt de potten schoon en vult ze in een speciale 'cleanroom'.

Volgens Pieter Pot, een initiatief van Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt, verbinden steeds meer A-merken zich met het bedrijf. Onder meer Haribo, Heinz en Ecover zijn met het bedrijf in zee gegaan, reden om verder te willen groeien en investeren. Sinds enkele maanden levert Pieter Pot zijn producten al aan klanten in heel Nederland, waar in eerste instantie in de Rijnmondregio was begonnen. Er staan volgens het bedrijf zo'n dertigduizend potentiële klanten op een wachtlijst om de producten af te nemen.

De investeerders zijn de bedrijven Shift Invest, Future Food Fund en Innovation Quarter. Deze investeerders zien naar eigen zeggen dat Pieter Pot in korte tijd een indrukwekkend bedrijf heeft weten te ontwikkelen, dat met het geld dat nu beschikbaar komt 'de operatie kan opschalen, de tienduizenden wachtenden kan bedienen en hun eigen circulaire verpakking kan ontwikkelen'.

"Elke Nederlander gebruikt gemiddeld rond 25 kilogram plastic per jaar", stelt Schoemaker. "Pieter Pots oplossing kan een belangrijke bijdrage leveren dit terug te dringen en circulaire boodschappen de standaard te maken." De nieuwe potten die Pieter Pot ontwikkelt worden gebruiksvriendelijker en lichter van gewicht. In anderhalf jaar tijd zegt het bedrijf al 121.318 wegwerpverpakkingen te hebben bespaard. Schoemaker: "Recyclen kost nog steeds ontzettend veel energie. Je kunt het vergelijken met een flesje op blikje bier: flesjes zijn de duurzamere optie nadat ze tien keer rond zijn gegaan."

Pieter Pot neemt de lege potten bij een volgende bestelling mee terug en daarvoor krijgen de klanten statiegeld. De potten worden na een wasbeurt opnieuw gebruikt.

Stroomopwaarts MVS

Koningshoek 93.050, Maassluis

Meer over Stroomopwaarts MVS →