Categorieën

Service

Ook Maassluis aan de elektrische deelscooter

Ook Maassluis aan de elektrische deelscooter
Nieuws

Ook Maassluis aan de elektrische deelscooter

  • Redactie
  • 09-07-2020
  • Nieuws
Ook Maassluis aan de elektrische deelscooter
MAASSLUIS - Vanaf deze week staan ook in Maassluis tientallen elektrische deelscooters van GO Sharing. De scooters kunnen worden geplaatst op verschillende locaties in Maassluis, iets wat je kunt vinden in de app. De dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Wethouder Fred Voskamp (o.a. Verkeer en (openbaar) vervoer): ,,De deelscooters zijn een milieuvriendelijke aanvulling op het voor– en na-transport vanaf het openbaar vervoer. Maar ook voor andere korte afstanden biedt het een goed alternatief dat bijdraagt aan een gezond en bereikbaar Maassluis.''

GO Sharing plaatst in samenspraak met gemeentes tientallen tot honderden e-scooters in naastgelegen gemeentes. het idee is dat inwoners de auto laten staan en met de scooter naar buurgemeenten reizen. GO Sharing zegt zo samen met de gemeente bij te willen dragen aan een gezonde en bereikbare stad. Met het aansluiten van Maassluis is het bedrijf een stap dichter bij deze ambitie. 

Hoe het werkt?

Met de deelscooters kunnen gebruikers gemakkelijk door heel de regio rijden. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om met de scooter naar andere steden te rijden en om hier je rit te beëindigen. De scooters zijn via de GO Sharing app op ritbasis te huren. Dit betekent dat gebruikers niet aan een abonnement vastzitten en alleen betalen voor de tijd dat zij de dienst gebruiken. GO Sharing is al te gebruiken vanaf € 0,23 per minuut.