Categorieën

Service

Opnieuw wegwerkzaamheden aan centrumroute

Opnieuw wegwerkzaamheden aan centrumroute
Nieuws

Opnieuw wegwerkzaamheden aan centrumroute

  • Redactie
  • 24-06-2022
  • Nieuws
Opnieuw wegwerkzaamheden aan centrumroute
MAASSLUIS - Nadat ter hoogte van de Lijndraaiersbrug nieuw asfalt is aangelegd volgt nu een tweede periode waarin een deel van het centrum van Maassluis is afgesloten. Van 27 juni tot 22 juli wordt betonverharding aangebracht op de rijbaan van het Marelplein (marktplein).

Bij de herinrichting van het Marelplein (formele benaming: Korte Boonestraat en Marelstraat) is destijds gekozen voor drie scherpe bochten om de snelheid uit het verkeer te halen. Dit werkt goed, maar heeft wel effect op de klinkers. Doordat het verkeer veel bochten maakt verschuiven de klinkers en ontstaan hobbels in het wegdek. Om die reden wordt de klinkerverharding vervangen door een betonverharding die wel (intensief gebruik van) het verkeer aankan. De werkzaamheden worden overdag en in het weekeinde uitgevoerd. 

Van 27 juni t/m 22 juli wordt de rijbaan van het Marelplein afgesloten. Voet- en fietsverkeer kan het plein wel gebruiken en ook de markt kan gewoon doorgaan. De markt is bereikbaar via de zijde Lange Boonestraat. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. ,,Ongetwijfeld ervaart u overlast van de werkzaamheden. Wij vragen uw begrip hiervoor en zorgen voor een alternatieve route", aldus de gemeente.  ,,Het fietsverkeer en het verkeer te voet kunnen gebruik maken van de fiets- en voetpaden."

Tijdens de afsluiting van het Marelplein wordt doorgaand verkeer omgeleid via de route Laan 1940-1945-Industrieweg-Mozartlaan. Bestemmingsverkeer kan aan de oostzijde tot de Lange Boonestraat doorrijden en aan de westzijde tot de Wagenstraat.