Categorieën

Service

Opruimestafette succesvol van start!

Opruimestafette succesvol van start!
Nieuws

Opruimestafette succesvol van start!

  • Redactie
  • 13-03-2023
  • Nieuws
Opruimestafette succesvol van start!

Wethouder Denise Mulder (rechts) reikt het kunstwerk van Hans Korving (midden) uit aan Vincent Groen (links) van het Revius.

MAASSLUIS – De Opruimestafette, georganiseerd door de Duurzame Maassluizers in samenwerking met de gemeente Maassluis en stichting Lawine, is afgelopen week succesvol van start gegaan. Leerlingen van het Revius Lyceum, de Revius Mavo en basisschool de Dijck hebben al veel zwerfafval opgeruimd.

9 van de 13 basisscholen en het Revius Lyceum en – Mavo doen mee aan de Opruimestafette. ,,Afgelopen dinsdag hadden we try-out bij het Revius Lyceum”, vertelt Ate Tuitman van de Duurzame Maassluizers. ,,Ondanks enige tijd regen en sneeuw hebben de leerlingen veel zwerfvuil opgehaald. Een succes.”

De estafette ging woensdag verder bij de Revius Mavo. Na het uitreiken van een glazen kunstwerk gingen de brugklasleerlingen de wijk in. Er werd hard opgeruimd op de route naar basisschool de Dijck, waar twee klassen de grijpstok overnamen. Iedere deelnemende school krijgt ter herinnering van de actie een uniek kunstwerkje gemaakt door kunstenaar Hans Korving. 15 maart gaat de Opruimestafette verder met de basisscholen Het Balkon en De Regenboog. Later in de maand komen De Montessorischool, De Parasol, De Kardinaal Alfrinkschool en basisschool S.L.O.W. De Westhoek en De Ichtus in actie. Als een echte estafette worden de ‘opruimstokjes’ doorgegeven van school naar school.