Categorieën

Service

Studente Kimberly organiseert JOIN, speciaal voor haar leeftijdsgenoten

Studente Kimberly organiseert JOIN, speciaal voor haar leeftijdsgenoten
Uit

Studente Kimberly organiseert JOIN, speciaal voor haar leeftijdsgenoten

  • Redactie
  • 21-05-2024
  • Uit
Studente Kimberly organiseert JOIN, speciaal voor haar leeftijdsgenoten

Kimberly van Dam op het Bloemhof, de plek waar op zaterdag 25 mei JOIN plaatsvindt.

MAASSLUIS - Bedenk een evenement dat jongeren aanspreekt als afstudeerproject. De jongeren in je eigen stad Maassluis wel te verstaan. Het was geen simpele opdracht voor Kimberly van Dam. Toch is de 21-jarige inwoonster van Maassluis daarin geslaagd. Op zaterdag 25 mei organiseert zij de eerste editie van 'JOIN'.

Kimberly studeert Leisure & Events Management aan de Hogeschool Rotterdam. Om te kunnen afstuderen moet elke student een project bedenken en dat project ook tot een succes maken.

,,Als ik om mij heen kijk dan zie ik dat jongeren in Maassluis weinig plekken hebben waar ze met vrienden kunnen samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten”, vertelt de studente. ,,Dat bleek uit het onderzoek dat ik heb gedaan en kwam duidelijk naar voren uit de interviews die ik heb gehouden met jongeren. Ze vinden in het algemeen dat er wel voldoende terrasjes zijn in Maassluis, maar die zijn nu eenmaal niet gratis. Daar moet je iets spenderen.”

Zo ontstond het idee voor JOIN, dat op zaterdag 25 mei plaatsvindt op het Bloemhof. Dit plein zal voor één dag worden omgetoverd tot ontmoetingsplek voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar. Met zo’n vijftig houten pallets worden er zitplekken gecreëerd in een gebied van 8 bij 6,5 meter. Mocht het gaan regenen, dan biedt een stretch tent bescherming.

Het ontwerp voor de zitplekken is gemaakt door de Maassluise grafisch vormgever Annabel 't Hart van Vanbeldesign. DJR Events verzorgt de muziek en de Social Foodtruck van Welzijn E25, de jongerenorganisatie waar Kimberly mee samenwerkt, is ook van de partij. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hier de kans zich te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een baan in de horeca.

,,Dat vind ik mooi aansluiten bij mijn project”, vertelt Kimberly. ,,Ik hoop jongeren tijdens JOIN met elkaar te verbinden. Hoe mooi is het als er tijdens deze dag nieuwe contacten en misschien wel vriendschappen ontstaan, onder het genot van een hapje, drankje, muziek en hopelijk ook een zonnetje.”

JOIN vindt plaats op zaterdag 25 mei. Locatie is het Bloemhof, in het centrum van Maassluis. Het evenement gaat van start om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De toegang is gratis.