Categorieën

Service

Toeristenbelasting komt er

Toeristenbelasting komt er
Nieuws

Toeristenbelasting komt er

  • Redactie
  • 01-10-2020
  • Nieuws
Toeristenbelasting komt er

MAASSLUIS - Toeristen in Maassluis gaan binnenkort belasting betalen voor hun overnachtingen.

De raad van Maassluis ging akkoord met een voorstel hiertoe van B&W: voor iedere nacht in een hotel of een bed&breakfast moet dan 2,25 euro worden afgetikt. Daarmee wordt een overnachting in Maassluis goedkoper dan in Vlaardingen (2,52 euro), Schiedam (2,70 euro) en Rotterdam (7,01 euro)Pitten in een eigen voorziening als een camper op een boot betaalt meer, tenzij er meerdere passagiers aan boord zijn: hier wordt het tarief vijf euro per boot of camper.

Het campertarief gaat pas in als er ook een voorziening voor de camperaars is gerealiseerd. Daar wordt momenteel aan gewerkt. Het gaat dan om een zogenaamde sani-zuil waar water kan worden getapt en afvalwater valt te lozen op de camperplaatsen bij de Veerstoep en bij de Govert van Wijnkade.

De gemeente begrootte eerder dat de nieuwe belasting jaarlijks vijftigduizend euro zo moeten opbrengen. Dat was echter in tijden voor Corona. De eerdere inschatting ging uit van een bezettingsgraad van ruim 32 procent van de 190 bedden (een tweepersoonsbed telt dubbel) die in Maassluis beschikbaar zijn.

Volgens het college zijn de kosten van inning van de toeristenbelasting 'verwaasloosbaar'