Categorieën

Service

Volgend jaar ‘vroegtijdig overleg’ nodig over Kerstnachtzingen

Volgend jaar ‘vroegtijdig overleg’ nodig over Kerstnachtzingen
Politiek

Volgend jaar ‘vroegtijdig overleg’ nodig over Kerstnachtzingen

  • Redactie
  • 20-12-2023
  • Politiek
Volgend jaar ‘vroegtijdig overleg’ nodig over Kerstnachtzingen

MAASSLUIS - Hoe het Kerstnachtzingen er volgend jaar precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Zo blijkt uit antwoorden van het Maassluise college op schriftelijke vragen van de fractie van CDA Maassluis: ,,Er zal vroegtijdig overleg moeten plaatsvinden.”

De fractie van het CDA Maassluis wil dat het Kerstnachtzingen volgend jaar weer georganiseerd kan worden in onze stad en stelde hierover schriftelijke vragen aan het Maassluise college nadat duidelijk werd dat het evenement op de Markt niet door kan gaan vanwege ‘veiligheid en andere omstandigheden’. De burgemeester heeft de organisatie in mei laten weten niet af te wijken van het negatieve advies van de Veiligheidsregio Rotterdam (VRR).

Uit de antwoorden op de schriftelijke vragen blijkt dat er andere locaties zijn bekeken. ,,Qua locaties zijn het Marelplein en het ovaal midden van de Markt besproken. Ook is onderzocht of het mogelijk was over de Noordvliet een podium te bouwen”, aldus burgemeester Gregor Rensen namens het college van burgemeester en wethouders. Op de vraag wat de deelnemende partijen nodig hadden om het evenement wel door te laten gaan, schrijft het college: ,,Het bleek voor alle betrokkenen niet mogelijk om tot een gedragen alternatieve opzet te komen.”

Waarom de burgemeester er dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, voor kiest om het negatieve advies van de Veiligheidsregio Rotterdam te volgen, wordt niet duidelijk. ,,In voorgaande jaren heeft de burgemeester besloten het Kerstnachtzingen, ondanks de risico’s, toch door te laten gaan. De burgemeester heeft dit keer besloten het negatieve advies van de VRR te volgen, na diverse inspanningen om tot aanvaardbare alternatieven te komen.”

Hoe het Kerstnachtzingen er volgend jaar uit gaat zien, is nog niet bekend. ,,Er zal al vroegtijdig overleg moeten plaatsvinden over een alternatieve opzet dan wel een alternatieve locatie”, aldus het college. ,,De verwachting is dat anders het advies van de VRR negatief zal blijven. Er is vanuit de samenleving, naar aanleiding van het niet doorgaan van het evenement op de Markt, een initiatief ontstaan om in de Groote Kerk iets te organiseren.”