Categorieën

Service

Westlandseweg weekend lang afgesloten

Westlandseweg weekend lang afgesloten
Nieuws

Westlandseweg weekend lang afgesloten

  • Redactie
  • 06-05-2022
  • Nieuws
Westlandseweg weekend lang afgesloten
MAASSLUIS - Het asfalt van de Westlandseweg wordt vervangen van vrijdag 13 mei 19.00 uur tot en met maandag 16 mei 05.00 uur. Dit gebeurt tussen het kruispunt van de Uiverlaan en Cornelis van der Lelylaan, en de rotonde bij de Mozartlaan. Het kruispunt bij de Uiverlaan en Cornelis van der Lelylaan blijft tijdens de werkzaamheden open. De rotonde bij de Mozartlaan wordt afgesloten. ,,Wij vragen uw begrip voor de overlast die deze werkzaamheden veroorzaken", aldus de gemeente Maassluis. 

Doorgaand verkeer via de Westlandseweg is in dit weekend niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A20. Ook de kruising bij de Richard Hollaan en Van Beethovenlaan wordt afgesloten. Bewoners van de Vloot en bewoners van de woningen tussen de Westlandseweg en Johan Wagenaarlaan kunnen via de Maasdijk de wijk verlaten. De fietspaden blijven open. ,,Om de gevolgen van de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden, worden alle werkzaamheden in één weekend uitgevoerd. Ook wordt ’s nachts doorgewerkt, zodat de weg op maandagochtend voor de spits weer open is. Aan hulpdiensten wordt uiteraard altijd doorgang verleend."

Het is volgens de gemeente onvermijdelijk dat de werkzaamheden overlast geven. ,,Naast de afsluiting van de weg, geeft het frezen van asfalt in de nacht van vrijdag 13 mei op zaterdag 14 mei veel geluidsoverlast. Ook het asfalteren op zaterdag en zondag is niet geluidsloos. Om sluipverkeer via de Chopinstraat te voorkomen, wordt deze met hekken en een verkeersbegeleider afgesloten voor doorgaand verkeer. Alleen bestemmingsverkeer wordt doorgang verleend."

Het winkelcentrum Koningshoek is bereikbaar via zowel de Uiverlaan als de route Haydnlaan en Van Beethovenlaan. Verkeer vanaf de Rozenlaan en Wagenstraat kan via de route Noorddijk, Heldringstraat en Elektraweg het winkelcentrum bereiken. Voor vragen over deze werkzaamheden, kunt u contact opnemen met met Simon Voogt of Peter van der Burg via telefoonnummer 14 010.