Auto volledig uitgebrand aan Jacob Catsstraat

19-11-2018 112 Redactie

Foto: 112Maassluis

Update 21-11: De oorzaak van de autobrand is nog niet bekend. Het CDA stelde tijdens het actualiteitenhalfuur dinsdagavond een vraag over het voorval. Burgemeester Edo Haan liet weten dat de politie volop bezig is met een onderzoek. Vermoedelijk staat het incident los van een eerdere brand in Maassluis en de autobranden in Vlaardingen. Maar zeker is dat nog niet. Zodra er meer over de oorzaak bekend is, brengt de burgemeester de gemeenteraad daarvan op de hoogte.

***

MAASSLUIS - Op maandagnacht 19 november moesten de politie en Maassluise brandweer rond 00:07 uur uitrukken voor een autobrand aan de Jacob Catsstraat in Maassluis. Een Mercedes stond volledig in brand. Ook een Ford moest het ontgelden door de brand.

Politieagenten hebben getracht met een omroepsysteem in de auto en sirene's bewoners van naastgelegen huizen wakker te maken. Dit omdat de brand tegen de woningen aankwam en een gevaar vormde. De brandweer is een langere tijd bezig geweest met het blussen van de brand. Omdat de auto moeilijk te blussen was, is er besloten ook schuim in te zetten.

Door de brand raakten de twee wagens ernstig beschadigd. Deze kunnen als verloren worden beschouwd. Ook de naastgelegen woningen liepen schade aan de buitenzijde op. De eigenaar is aangedaan door de brand. De politie sluit brandstichting niet uit. Er raakte niemand gewond.

Bekijk de foto'sGerelateerd